?> ?>

publiciteit

Op deze pagina vindt u een greep uit de kranten waarin artikelen over Chalak zijn verschenen. Ook op internet is één en ander te vinden:

De site van ziekenhuis St Jansdal
* Expositie in polikliniek Dronten
 
* Project Samen Kleurrijk van Pinel

* Teken- en schilderlessen bij Pinel

 

“Mijn hart en al mijn gevoel zeggen me dat ik moet schilderen en wat het beeld wordt” legt de Ermelose schilder Chalak Osman uit.

“Als het om zijn werk gaat is Chalak een man van weinig woorden. Hij stopt zoveel energie in zijn schilderijen dat voor hem de woorden niet meer nodig zijn. Hij wil dat mensen zijn beelden zelf ontdekken, zonder toelichting.
Toch licht Osman een tipje van de sluier op over zijn werk en zijn drijfveren. Hij schildert bijvoorbeeld alleen onderwerpen die hij mooi vindt. En dat zijn vooral vrouwen, bloemen en paarden. Vooral de vrouwen zien we bij hem veel verschijnen op zijn doeken. De vormen van ‘zijn’ vrouwen en de houdingen waarin ze op het doek staan, zijn van een ingetogen passie. Erotiek in fantasie door het gevoel van schoonheid.”

“Ik vind het heel belangrijk dat op elk schilderij een mensfiguur staat. Ik bekijk elke kant van de mens: naakt, zwemmend, piano spelend et cetera. En ik kijk zowel naar de binnen- als ook de buitenkant van een mens.”